Ads Top

E-waste race van start op Brederoschool

Op de Brederoschool in De Wijert startte op dinsdag 22 september de E-waste race. In deze wedstrijd nemen de drie hoogste groepen van deze basisschool het op tegen de teams van vijf andere scholen. Het schoolteam dat tijdens de vier weken durende race het meeste elektronisch afval ophaalt, wint.

Buurtbewoners kunnen hun elektronisch afval aanmelden op een website, waarna scholieren het kapotte elektronische afval zoals een citruspers, dvd-speler, of haardroger komen ophalen. Apart inzamelen van elektronisch afval draagt bij aan een duurzame kringloop: onderdelen ervan worden opnieuw gebruikt. Zo komen schadelijke stoffen niet in het milieu en worden schaarse grondstoffen opnieuw ingezet.

De E-waste race begon met een interactieve gastles over hergebruik van de onderdelen uit elektronische apparatuur. Naast de Brederoschool doen de Borgmanschool (locaties Warmoesstraat en Jacobijnerstraat), de Joseph Haydnschool, de Groningse Schoolvereniging, de Heerdstee en de Tamarisk (locatie De Wijert en Corpus) aan de wedstrijd mee.

Het schoolteam dat de komende vier weken het meeste elektronisch afval inzamelt, wint een schoolreis naar Nemo in Amsterdam. De E-waste race is bedoeld als aansporing voor het apart aanbieden van elektronisch afval.

In Groningen is de E-waste race een initiatief van afvalverwerker Virol in samenwerking met Weee Nederland. Samen met de gemeente zorgen zij ervoor dat ingezamelde e-waste bij gerenommeerde recyclers terecht komt. De ingezamelde stromen worden bij afvalverwerker Virol in Scheemda gesorteerd en gedemonteerd door medewerkers van iederz.Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.