Ads Top

Supermarkt zonder verpakkingen nog ver weg

Met de weckpot naar de winkel. Bag&Buy wil in 2015 de eerste verpakkingsvrije supermarkt in Nederland zijn. Winkels in Berlijn, Antwerpen en Londen haakten al eerder in op een trend. Retailexperts zijn minder optimistisch.

Bag&Buy, de eerste verpakkingsvrije supermarkt van Nederland, heeft z’n startkapitaal bij elkaar. Voor de eerste winkel was 125.000 nodig. De ondernemer heeft zelf al 50.000 euro geïnvesteerd. De overige 75.000 euro kwam binnen door een crowdfundingcampagne. Het is de bedoeling dat de eerste winkel na de zomer van 2015 opent.

Het is in de ogen van Bag&Buy niet meer van deze tijd dat producenten de samenstelling en de grootte van porties voor ons bepalen. Bag&Buy moet de kruidenier in een nieuw jasje worden. De formule zal vooral veel droge producten aanbieden, zoals noten, gedroogd fruit, muesli, zaden, kruiden en specerijen, rijst en pasta. Deze zitten in bakken en dispensers die eenvoudig schoon te maken zijn. Maar ook olie, azijn en wijn moeten klanten er uit kruiken en vaten kunnen halen. Het idee is dat je in de winkel één keer een pot of fles koopt, of je neemt zelf iets mee van huis.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.