Ads Top

Enquête over gemeentelijke inzameling van afval Groningen

De gemeente wil graag weten wat Stadjers vinden van de inzameling en het scheiden van afval in Groningen. Daarom vraagt de gemeente aan het Stadspanel om hierover een enquête in te vullen. Dit panel bestaat uit 12.000 inwoners.

In Groningen wordt 54 procent van het huishoudelijk afval gescheiden. Stadjers zelf scheiden thuis 39% van hun afval. De afvalscheidingsfabriek van het bedrijf Attero aan de Duinkerkenstraat zorgt voor de andere 15%. Landelijk moet in 2015 65% van het afval gescheiden worden. Dit percentage moet oplopen tot 75 procent in 2020.

Het scheiden van afval is belangrijk omdat er nog veel opnieuw bruikbare stoffen in het afval terechtkomen. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om papier, glas en textiel. Als die in het restafval komen, worden ze verbrand. Dit gebeurt terwijl er aan veel grondstoffen een tekort is.

De gemeente gaat onderzoeken of en hoe meer afval gescheiden en hergebruikt kan worden in Groningen. De gemeenteraad praat hier in het voorjaar van 2015 over verder. Daarbij spelen de uitkomsten van de enquête een rol.

Bewoners die al lid zijn van het Stadspanel krijgen automatisch een uitnodiging om de enquête in te vullen. Inwoners die nog geen lid van het Stadspanel zijn, kunnen zich aanmelden via www.os-groningen.nl. Het invullen van de enquête kan vanaf nu tot en met 22 december.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.