Ads Top

Oosterhout lanceert afval app

De gemeente Oosterhout heeft een speciale afval-app geïntroduceerd, waarmee inwoners door in te loggen met postcode en huisnummer direct kunnen zien op welke dagen welk afval in hun wijk wordt opgehaald. Voor inwoners zonder smartphone of tablet is er een website waarop dezelfde informatie geraadpleegd kan worden. Wethouder Marian Janse: "We hopen inwoners hiermee nog beter van dienst te kunnen zijn".

Met de app Afvalwijzer kunnen inwoners door in te loggen met postcode en huisnummer direct zien op welke dagen welk afval in hun wijk wordt opgehaald. Inwoners kunnen ook een herinnering instellen, waarmee ze op smartphone of tablet tijdig een signaal krijgen om afval aan de straat te zetten. In de app vinden inwoners ook tips en informatie over afval scheiden. De app kan via de Appstore, Google Playstore en Windows Phone Store gratis gedownload worden.

Voor inwoners zonder smartphone en tablet is er de website www.mijnafvalwijzer.nl  Door hier in te loggen met postcode en huisnummer, kan men dezelfde informatie raadplegen als in de app. Een herinnering instellen kan hier ook: inwoners ontvangen dan een reminder via e-mail.

In de app en op de website kan men de ophaaldagen voor 2015 raadplegen. Voor de ophaaldagen in 2014 kan de kalender voor 2014 nog geraadpleegd worden.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.