Ads Top

Amsterdam start met 'Big Belly' prullenbakken

Om zwerfvuil te verminderen vervangt stadsdeel Zuid 35 ‘normale’ prullenbakken door 35 ‘BigBelly’ prullenbakken op plekken waar veel afval aangeboden wordt. De ‘BigBelly’ prullenbakken staan onder andere op het Museumplein en aan de Beethovenstraat, Van Woustraat en Ferdinand Bolstraat.

Het zijn de eerste ‘BigBelly’ prullenbakken in Amsterdam. ‘BigBelly’ prullenbakken staan al in ruim 45 landen en in Nederland o.a. in Groningen en Rotterdam. Ook op Times Square, New York, staan BigBelly's; in gebruik gesteld door burgemeester Michael Bloomberg.

Stadsdeelbestuurder Paul Slettenhaar: “Stadsdeel Zuid werkt continu aan schone straten en pleinen. Zwerfafval draagt daar niet aan bij. Met deze geavanceerde prullenbakken kunnen we de drukkere plekken in het stadsdeel beter schoon houden.”

De prullenbakken zijn speciaal ontworpen voor drukke (winkel)straten en pleinen waar het legen van prullenbakken hinder kan veroorzaken. De ‘BigBelly’ perst het afval samen waardoor er 6-7 keer zoveel afval in kan. Het persmechanisme werkt op zonne-energie. Via speciale software ziet het stadsdeel hoe vol de prullenbak is. Zo kan het legen efficiënter en op tijd.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.