Ads Top

Groene Piet bezoekt milieuplein Haarlem

Groene Piet bezoekt woensdag 3 december om 14.30 uur het milieuplein aan de Ir. Lelyweg 51 in Haarlem. Dit bezoek heeft de gemeente Haarlem gewonnen met de landelijke Sinterklaasactie van Wecycle. Groene Piet is verantwoordelijk voor de inzameling en recycling van oud elektrische speelgoed.

Afgelopen weken konden kinderen Groene Piet uitnodigen op het milieuplein. Daarmee maakten zij kans op een uitje naar attractiepark Toverland. Deze prijs wordt a.s. woensdag op het milieuplein uitgereikt aan 2 van de aanwezigen. Alle kinderen die woensdag vanaf 14.30 uur oude elektrische apparaten of elektrisch speelgoed inleveren op het milieuplein zijn van harte welkom en ontvangen een verrassing van Groene Piet.

Op Pakjesavond zullen veel kinderen nieuw elektrisch speelgoed krijgen van Sinterklaas. Een nieuwe spelcomputer, walkietalkie, fotocamera of MP3-speler staat hoog op de verlanglijstjes. Deze cadeautjes vervangen meestal oud elektrisch speelgoed. Dat verdwijnt vaak helaas in de vuilnisbak. Jammer, want dan kan het niet gerecycled worden. Spaarnelanden en de gemeente Haarlem willen samen met Wecycle inwoners bewust maken dat na Sinterklaas oud elektrisch speelgoed en andere elektrische apparaten ingeleverd kunnen worden.

Wecycle en Spaarnelanden zorgen ervoor dat alle elektrisch speelgoed en andere elektrische apparaten die ingeleverd worden op het milieuplein optimaal worden gerecycled. Elektrische apparaten worden voor 80 tot 90 procent gerecycled. Dat is belangrijk, want door recycling behouden we de grondstoffen. Ook komen schadelijke stoffen niet in het milieu terecht.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.