Ads Top

Staatssecretaris Mansveld stelt kunststofsorteerinstallatie Attero Wijster officieel in gebruik

De nieuwe installatie sorteert de gemengde stroom kunststof verpakkingen die Attero via nescheiding terugwint uit restafval. De sortering met infraroodapparatuur en speciale scheiders levert verschillende monostromen kunststof op, die geschikt zijn om te worden opgewerkt voor recycling. De bouw van de installatie startte in april 2013 en in novemver is het eerste kunststof verwerkt. Attero investeerde 8 miljoen euro in die fabriek die aan 30 mensen werk biedt. Jaarlijks gaat de fabriek 30 miljoen kilo kunststof verpakkingsafval verwerken.
Attero wint al enkele jaren kunststoffen terug via nascheiding in zijn installaties in Groningen en Wijster. De nieuwe fabriek sorteert deze mix aan kunststoffen in onder andere PET, polyetheen(PE) en polypropeen(PP), en plastic zakjes en folies volgens de daarvoor geldende DKR-kwaliteitsspecificaties. Het voldoen aan deze specificatie betekent dat het materiaal door de industrie gebruikt wordt in productieprocessen.
Vóór de ingebruikname van de installatie liet Attero de sortering uitvoeren in Duitsland. Dat gebeurt overigens nog steeds op grote schaal voor kunststoffen die gemeenten via bronscheiding inzamelen. De nieuwe installatie van Attero is ook geschikt voor de sortering van brongescheiden kunststoffen.
De bouw van de kunststofsorteerfabriek past in de strategie van Attero om steeds meer grondstoffen uit afval terug te winnen. De ingebruikname is een belangrijke stap in de verdere ontwikkeling van Attero naar een toonaangevende speler op de Nederlandse markt in het nascheiden, sorteren en vermarkten van kunststof verpakkingsafval.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.