Ads Top

'Gemeenten kiezen massaal voor Wecycle'

Meer dan 90 procent van de gemeenten in Nederland sluit een samenwerkingsovereenkomst met Wecycle voor het afgeven van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige verlichting (e-waste). Wecycle biedt gemeenten de complete oplossing om veilig, verantwoord en vertrouwd e-waste af te voeren en illegale handel te voorkomen. Daarnaast garandeert Wecycle optimale recycling. De stichting Wecycle organiseert al 15 jaar de inzameling en recycling van e-waste in Nederland.
De huidige overeenkomsten liepen per 14 februari 2014 af, wegens veranderingen in de wetgeving. Jan Vlak, directeur Wecycle: "Ik ben verheugd dat zoveel gemeenten opnieuw ervoor kiezen om al hun ingezameld e-waste via Wecycle verantwoord te laten recyclen. Bij de gemeenten die geen elektrische apparaten aan ons afgeven, blijven we afgedankte spaarlampen en tl-buizen ophalen. We zien het als onze verantwoordelijkheid om ook deze producten optimaal te laten recyclen."
Elke gemeente ontvangt jaarlijks een eigen certificaat met de resultaten van de inzameling en recycling van e-waste en de vermeden CO2-uitstoot. Door recycling blijven grondstoffen behouden en komen schadelijke stoffen niet in het milieu terecht. Wecycle realiseert een totaal materiaalhergebruik van 84 procent. De nuttige toepassing komt uit op 96 procent. Daarmee behaalt Wecycle ruimschoots de wettelijke recyclingdoelstellingen.
De gemeenten ontvangen een kostenvergoeding van Euro 85,- per ton voor de inname, tijdelijke opslag en afgifte van e-waste. Daarnaast kunnen de gemeenten die een samenwerkingsovereenkomst hebben afgesloten, een eenmalige kostenvergoeding van Euro 1.000,- ontvangen indien zij tevens lampen aannemen die door het MKB worden aangeboden.
Gemeenten die de samenwerkingsovereenkomst hebben afgesloten, kunnen gratis meedoen aan landelijke TV-campagnes om inwoners te stimuleren meer e-waste in te leveren. Zo deden vorig jaar meer dan 250 gemeenten mee met inzamelacties rond Koninginnedag en Sinterklaas. Daarnaast kunnen gemeenten gebruik maken van Wecycle-communicatieformats en is er een algemene communicatiekit beschikbaar

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.