Ads Top

Zeeman lanceert statiegeldtas in Amsterdam

Na de succesvolle introductie van de zogenaamde 'statiegeldtas' in de regio Tilburg, breidt Zeeman deze vervanger van de plastic tasjes nu ook uit in de regio Amsterdam. Vanaf zaterdag 2 november a.s. test de textielsuper hoe de Amsterdamse klanten reageren op het voor Nederland unieke fenomeen van de statiegeldtas. Tegelijkertijd start eenzelfde test in een regio in Frankrijk, waar Zeeman inmiddels 172 winkels heeft.
Als klanten geen eigen tas bij zich hebben, heeft Zeeman de oplossing. Zeeman klanten kunnen aan de kassa een statiegeldtas kopen voor één euro. Deze tas is gemaakt van gerecycled polyester en vele malen te gebruiken. Een opbergzakje dat in een handtas past zit aan de tas vast. Compact en geschikt om altijd bij de hand te hebben.Bij inlevering van de tas krijgen klanten hun euro statiegeld terug. Ook als de tas vies of stuk is. Zeeman zorgt vervolgens voor het recyclen van de ingeleverde tassen.
Plastic afval is een groot probleem. In de Grote Oceaan drijft een 'plastic soep' van 34 keer de oppervlakte van Nederland. Vissen en vogels zien kleine stukje plastic aan voor voedsel, eten deze op en sterven uiteindelijk van de honger. Honderdduizenden per jaar.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.