Ads Top

Inleveren elektrische apparaten en lampen ook bij Jumbo Supermarkten

Bij supermarktketen Jumbo kunnen klanten gratis afgedankte kleine elektrische apparaten en spaarlampen inleveren. In alle 380 vestigingen staan hiervoor speciale Wecycle-inleverbakken. Ook in de winkels die binnenkort de deuren openen, komen de inleverbakken te staan. De samenwerking tussen Wecycle en Jumbo maakt het inleveren van oude kleine elektrische apparaten en spaarlampen (e-waste) makkelijker. Wecycle is de stichting die in Nederland de inzameling en recycling van e-waste organiseert.
Ruim 70 procent van de consumenten geeft aan gebruik te maken van een inleverbak als zij weten dat er één in de buurt is. Dat blijkt uit onderzoek onder leiding van het kennis- en expertisecentrum ISMI in opdracht van Wecycle. Ook blijkt uit onderzoek dat een kwart van de consumenten verwacht dat er een inleverpunt is in de supermarkt voor kleine elektrische apparaten en spaarlampen. Door de komst van de nieuwe inleverpunten bij Jumbo hoopt Wecycle de drempel voor het inleveren verder te verlagen.
Jaarlijks verdwijnt 35 miljoen kilo e-waste in de afvalbak. Zonde, want kleine elektrische apparaten kunnen voor meer dan 75 procent gerecycled worden. Spaarlampen zelfs voor meer dan 90 procent. Door recycling blijven grondstoffen behouden en komen schadelijke stoffen niet in het milieu terecht.
In de inleverbakken kunnen consumenten zelf gratis hun oude lampen en apparaten inleveren. Door het uitbreiden van deze inleverlocaties, hoopt Wecycle dat Nederlanders meer klein e-waste gaan inleveren. Vorig jaar rapporteerde de stichting 139 miljoen kilo gerecycled e-waste. Een overzicht van de vele inlevermogelijkheden, waaronder de vestigingen van Jumbo, is te vinden op wecycle.nl/zoeker.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.