Ads Top

Onderwijs regio Venlo bundelt krachten voor Cradle to Cradle

Colleges van besturen van zes onderwijsinstellingen uit de regio Venlo die hebben deelgenomen aan een unieke 5-daagse 'Cradle to Cradle Masterclass' zullen op 11 november hun certificaat ontvangen. Zij hebben in samenwerking met het C2C ExpoLAB een gestructureerd stappenplan opgesteld voor implementatie waarmee zij vervolgens aan de slag kunnen gaan.
De Masterclass was een initiatief van de onderwijsinstellingen en de gemeente Venlo met als doel om de principes van Cradle to Cradle verder te integreren in het regionale onderwijs. Deelnemers aan het initiatief zijn Fontys Hogescholen Venlo, ROC Gilde Opleidingen, CITAVERDE College, Onderwijs Gemeenschap Venlo en Omstreken, de HAS Limburg en Fortior.
De Masterclass bestond uit vijf modules, waarbij naast de organisatie van Michael Braungart ook bedrijven zoals Desso, Jalema, Van Gansewinkel en Van Houtum betrokken waren. De Masterclass was breed opgezet, waarbij thema's aan bod kwamen zoals Cradle to Cradle in het onderwijs, curricula, huisvesting, en samenwerking met het bedrijfsleven.
De Masterclass is niet het eerste initiatief van het C2C ExpoLAB om Cradle to Cradle verder te integreren in het onderwijs: al in 2011 creëerde het C2C ExpoLAB 's werelds eerste Cradle to Cradle Masters opleiding aan de universiteit van Twente, met Michael Braungart als hoogleraar.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.