Ads Top

Eerste 100% biobased T-shirt van gerecyclede PEF-flessen

Avantium maakt weer een doorbraak met PEF. Het innovatieve technologiebedrijf uit Amsterdam toont aan dat PEF ook gebruikt kan worden om garen te maken, en dat zelfs PEF-flessen gerecycled kunnen worden in PEF-vezels. Deze PEF-vezels zijn nu verwerkt tot 100% biobased T-shirts.
Het spinnen van PEF-vezels en het weven en verven van de stof, werd uitgevoerd door het Instituut voor Textiel Technologie aan de RWTH Aachen University, met behulp van bestaande procestechnologie en -apparatuur voor polyester. De vezelmarkt is een belangrijke recyclingbestemming voor PET plastics. De resultaten van PEF die Avantium vandaag presenteert, vertonen gelijkwaardige end-of-life oplossingen. Tijdens het WK voetbal 2010 in Zuid-Afrika introduceerde Nike voetbal kleding gemaakt van gerecyclede PET-flessen. Kleding gemaakt van PEF is de volgende stap in duurzaamheid. De afhankelijkheid van aardolie wordt sterk teruggebracht en de CO2-voetafdruk van de kleding wordt sterk verminderd.
"Deze eerste PEF T-shirts zijn wederom een belangrijke stap in de ontwikkeling en commercialisering van PEF, het 100% biobased en recyclebaar plastics" , zegt Tom van Aken, CEO van Avantium. "De productie van de eerste biobased T-shirts geproduceerd uit gerecyclede PEF-flessen, voegt kleding en sportkleding toe aan de vele afzetmogelijkheden van PEF. Met zijn sterk verbeterde ecologische impact en verbeterde prestaties is PEF echt de nieuwste generatie duurzaam materiaal van de toekomst."
Sinds 2011 ontwikkelt Avantium PEF flessen samen met haar partners The Coca-Cola Company, Danone en ALPLA . Onlangs tekende Avantium een partnership met Wifag-Polytype voor de ontwikkeling van thermische PEF-verpakkingen, drinkbekers en trays.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.