Ads Top

Renewi zorgt voor meer én betere recycling: nieuwe hypermoderne kunststofsorteerinstallatie

Waste-to-productbedrijf Renewi opent een nieuwe sorteerinstallatie voor harde kunststoffen in Acht, gemeente Eindhoven. Op de hypermoderne sorteerinstallatie worden naar verwachting jaarlijks 24.000 ton harde kunststoffen gesorteerd, vermalen en gewassen. Dankzij de geavanceerde technologieën die zijn toegepast, kan Renewi nog meer harde plastics verwerken tot nieuwe grondstoffen én met een meer hoogwaardige kwaliteit. Er wordt nu een zuiverheid van minimaal 95% voor PP (polypropyleen) en PE (polyetheen) bereikt.

Harde kunststoffen worden gebruikt in allerlei producten zoals kinderspeelgoed, tuinmeubelen, elektronica, auto's, emmers, kratten en containers. Van alle ingezamelde kunststoffen wordt in Europa momenteel nog maar een derde gerecycled. Tijd voor verandering, stelt Renewi.

De nieuwe installatie stelt de recycler in staat om niet alleen apart ingezamelde kunststoffen, zoals een harde kunststoffenmix vanuit onder andere milieustraten, te recyclen, maar ook meer vervuilde harde kunststoffen afkomstig uit bouw- en sloopafval.
 
De nieuwe sorteerinstallatie, die werkt op 100% duurzame elektriciteit, vervangt de oude installatie. Waar voorheen 12.000 ton harde kunststoffen op de locatie in Acht werden verwerkt, worden nu naar verwachting een verdubbeling van de harde kunststoffen gesorteerd, vermalen en gewassen. Een ander bijkomend voordeel is dat het circulaire materiaal dat van deze lijn komt een significant lagere CO2-uitstoot heeft dan virgin materiaal.

De installatie onderscheidt zich door slim gebruik van verschillende technieken zoals materiaalherkenning met infrarood licht. Alle soorten kunststoffen worden in één proces tegelijkertijd van elkaar gescheiden in recyclebare monostromen. Deze combinatie zorgt voor een maximale scheiding en minimale vervuiling van het maalgoed. Hiermee zet het bedrijf een nieuwe, betere standaard voor afnemers van harde kunststoffen-maalgoed.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.