Ads Top

Afvalverwerkers krijgen er minimaal 9 procent bij

Werknemers van afvalverwerkingsbedrijven krijgen minimaal 9 procent loonsverhoging én een extra verlofdag. Vakbonden FNV en CNV hebben samen met de werkgevers een onderhandelingsresultaat afgesloten voor de sector Grondstoffen Energie en Omgeving (GEO).

De cao gaat in op 1 april aanstaande en geldt voor twee jaar. Op 1 april 2024 krijgen de werknemers 5,5% loonsverhoging. Het minimumuurloon wordt verhoogd naar €15. Op 1 januari 2025 wordt het salaris met nog eens 3,5% verhoogd. Het minimumuurloon gaat dan verder omhoog naar €16. De totale verhoging komt daarmee uit op minimaal 9,4% en loopt op tot 14,7% voor de medewerkers in de laagste schalen.

Om het werk in de sector aantrekkelijker te maken, komt er een stagevergoeding. Die was er nog niet. ‘Juist in deze tijden van arbeidsmarktkrapte, is het van groot belang om jongeren al vroegtijdig aan je te binden en te waarderen’, zegt Chantal van Dijk, bestuurder CNV. ‘Stagevergoeding is daarin een belangrijk instrument’. Ook wordt de vergoeding voor onregelmatig werken per 1 januari 2025 verhoogd.

Nieuw in de cao is de afspraak om kansen te bieden aan zij-instromers. De focus ligt daarbij vooral op vrouwen, jongeren en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.