Ads Top

Onafhankelijke advisering door het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken blijft gewaarborgd

Ruim een half jaar geleden kondigde het Afvalfonds Verpakkingen een organisatorische herstructurering aan met zijn uitvoeringsorganisaties, waaronder het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken. Deze integratie leverde vragen op bij het College van Onafhankelijke Experts van het KIDV, onder leiding van prof. dr. Jacqueline Cramer, voormalig minister van VROM (Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu, 2007-2010).

Het College sprak de zorg uit of deze integratie de onafhankelijkheid van het KIDV niet zou aantasten. Na constructief overleg met de directeur van Verpact, Hester Klein Lankhorst, is deze zorg geheel weggenomen.

Sinds 1 januari is de integratie van het voormalige Afvalfonds Verpakkingen met zijn uitvoeringsorganisaties een feit en vanaf 1 maart gaan deze organisaties verder onder de naam Verpact. Het College van Onafhankelijke Experts van het KIDV heeft gedurende dit proces herhaaldelijk overleg gevoerd met de directeur van Verpact en de Raad van Toezicht van het KIDV over de borging van de onafhankelijke positie van het KIDV in de nieuwe organisatie. Dit heeft geresulteerd in een Reglement, waarin staat dat het College zonder last of ruggespraak, gevraagd en ongevraagd advies kan blijven leveren én zorgdraagt voor de betrouwbaarheid en onafhankelijkheid van de inhoudelijke adviezen van het KIDV.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.