Ads Top

Duurzame innovaties op Mysteryland

Dit weekend biedt Mysteryland duurzame ondernemers de kans om hun innovaties op het evenement te testen. Het dancefestival, met bijna 140.000 bezoekers een van de populairste van Nederland, is al jarenlang toonaangevend op het gebied van duurzaamheid.
 
Als tijdelijke micromaatschappijen zijn festivals als Mysteryland een ideale plek om innovaties te testen. Net als in de echte wereld spelen hier diverse uitdagingen op gebieden als energie, afval, logistiek, water en voedsel. E

Eerder dit jaar is het statiegeldsysteem voor blikjes van kracht gegaan. Voor veel mensen is het inleveren nog geen vanzelfsprekendheid, waardoor veel blikjes onnodig worden weggegooid. De recyclebakken van StatieHeld bieden de oplossing: een snelle en gemakkelijke manier om flesjes en blikjes te recyclen en het statiegeld direct digitaal terug te ontvangen. Op Mysteryland testen de ondernemers de gebruiksvriendelijkheid en functionaliteit van hun bakken bij de ingangen Noord, Zuid en op de camping.
 
Spore maakt afvalmeters die de aanwezigheid van verontreinigingen in afvalstromen monitoren, rapporteren en verifiëren. Hiermee helpen ze eindgebruikers, zoals festivals, om lagere afvalkosten te maken. Op Mysteryland testen de ondernemers hun afvalmeters in de crewkeuken. Sensoren boven de vuilnisbakken moeten de vervuiling vastleggen, waarna kunstmatige intelligentie (AI) voor de identificatie zorgt. De startup wil weten of zo’n AI-oplossing inzicht kan bieden in de mate van vervuiling op festivals, en zo kan helpen bij het ontwikkelen van mogelijke gedrags- en technologische interventies.
 

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.