Ads Top

Renewi en Electrolux slepen eerste prijs in de wacht voor productie koelkast gemaakt met gerecyclede plastics

Renewi dochterorganisatie Coolrec en 's werelds grootste producent van huishoudelijke apparatuur, Electrolux, hebben op de Plastics Recycling Show Europe in Amsterdam de eerste prijs in ontvangst genomen voor de introductie van een koelkast geproduceerd met een binnenzijde die voor 70 procent bestaat uit gerecyclede plastics, afkomstig van afgedankte koelkasten.
 
De nieuwe koelkast welke is geproduceerd op basis van afgedankte koelkasten; de samenwerking tussen Coolrec en Electrolux is uniek en een wereldprimeur in de industrie. Coolrec verwerkt afgedankte koelkasten waarna het de plastics opwerkt tot herbruikbare secundaire grondstoffen. Om deze afgedankte koelkasten terug te winnen, heeft Coolrec langlopende contracten met inzamelorganisaties in België, Nederland en Frankrijk. Electrolux gebruikt de door Coolrec op specificatie geleverde plastics in de productie van de nieuwe koelkastenlijn. Middels de circulaire samenwerking wordt de cirkel echt gesloten.
 
De Plastics Recycling Awards Europe erkennen en huldigen prestaties in de hele Europese kunststofrecyclingindustrie. De prijzen bieden inzicht in de huidige ontwikkelingen als ook het gebruik van gerecycleerd materiaal, productontwerp en innovatieve productie.
 

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.