Ads Top

Infinity Recycling, Invest-NL en LyondellBasell investeren in Pryme

Infinity Recycling, Invest-NL en LyondellBasell hebben bekendgemaakt via een investeringsconsortium te hebben geïnvesteerd in Pryme NV, een innovatief cleantechbedrijf, gevestigd in Rotterdam, Nederland.

De groep investeerders droeg bijna 13 miljoen euro bij ter ondersteuning van de commercialisering van het pyrolyseproces van Pryme om gebruikt plastic op industriële schaal om te zetten in waardevolle producten. Pryme is momenteel bezig met de bouw van een geavanceerde recyclingfabriek in Rotterdam die naar verwachting later dit jaar met de productie zal beginnen en is van plan om in 2025 een tweede, grotere fabriek te bouwen.

Pryme heeft een nieuwe kosteneffectieve benadering van pyrolyse ontwikkeld waarmee gebruikt plastic met een hoge conversieratio, op industriële schaal en met een lagere ecologische voetafdruk kan worden gerecycled. Met het nieuwe kapitaal wil Pryme de uitrol van deze technologie versnellen om de hoeveelheid plastic die wordt verbrand of in het milieu terechtkomt, te verminderen.

Infinity Recycling is tot stand gekomen om investeringen in valorisatietechnologieën voor plasticrecycling aantrekkelijk te maken om het uiteindelijke afvalplastic te kunnen recyclen. Het eerste aanbod van Infinity Recycling, het Circular Plastic Fund, levert een belangrijke bijdrage aan het oplossen van het probleem van plastic afval en het ontsluiten van de broodnodige capaciteit in gerecyclede grondstoffen waar veel vraag naar is. Het Fonds implementeert een op rendement gebaseerde investeringsstrategie die waardecreatie in geavanceerde recycling stimuleert en de omschakeling naar een circulaire economie voor kunststoffen versnelt.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.