Ads Top

Provincies willen vergunningen van afvalverwerker intrekken

 

De provincies Gelderland en Overijssel willen de vergunningen van afvalverwerker Ter Horst intrekken en lopende vergunningaanvragen weigeren. Daarvoor hebben de provincies nu een ontwerpbesluit vastgesteld.

Het voorlopige besluit komt voort uit eigen onderzoek van de provincies en adviezen van het Landelijk Bureau Bibob. Met de Wet Bibob kunnen overheden voorkomen dat ze ongewild criminele activiteiten mogelijk maken. Uit het onderzoek komt naar voren dat er een ernstig gevaar is dat het bedrijf de vergunningen zal gebruiken voor criminele doeleinden. Daarbij gaat het vooral om de aansturing van het bedrijf en niet om de medewerkers of de locatie.

Voorafgaand aan de voorgenomen besluiten heeft het bedrijf eind vorig jaar al een zienswijze kunnen indienen. De wettelijke procedure schrijft voor dat het dit nu nogmaals mag doen. Vanwege de geheimhoudingsplicht van de Wet Bibob mogen de provincies niet vertellen welke feiten en omstandigheden precies hebben geleid tot het oordeel van het Landelijk Bureau Bibob dat er sprake is van ernstig gevaar.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.