Ads Top

Doorbraak in plasticrecycling met steun van Rotterdams Energie Transitie Budget

Start-up OBBOTEC heeft in Plant One in de Rotterdamse Botlek een innovatieve demonstratie installatie voor plasticrecyling gebouwd: Selectieve Plastic Extractie (SPEX).

In de installatie worden gebruikte plastics, waaronder plasticfolies, met behulp van innovatief oplosmiddel verwerkt tot nieuwe zuivere grondstof. 99 procwent van de plastic grondstof dat hierbij overblijft is zo zuiver dat het weer ingezet kan worden voor verpakkingen.

Vorige week opende wethouder duurzaamheid Arno Bonte de nieuwe installatie, die mede mogelijk is gemaakt met financiële steun van het Rotterdams Energie Transitie Budget en subsidie van EU REACT.

Tot nu toe waren plasticfolies slecht recyclebaar en konden deze materialen alleen laagwaardig worden verwerkt tot bijvoorbeeld bermpaaltjes, of worden verbrand met terugwinning van energie. Dankzij de nieuwe technologie van OBBOTEC kunnen ook andere plastics, die bijvoorbeeld in shampooflessen worden toegepast, hoogwaardig worden gerecycled. Het rendement van dit recycleproces is bijna 100% omdat alleen de verontreinigingen en andere plastics eruit gehaald worden.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.