Ads Top

Schoeller Allibert introduceert palletbox uit gerecyclede visnetten

Na ruim 2,5 jaar onderzoek is Schoeller Allibert erin geslaagd een nieuwe, hoogwaardig plastic big box te produceren uit gerecyclede visnetten.

De nieuwe box werd ontwikkeld in samenwerking met de organisatie Waste Free Oceans (WFO) en naar deze organisatie vernoemd. De WFO OceanIX-box wordt geproduceerd uit een substantieel aantal gerecyclede visnetten. Schoeller Allibert verwacht op korte termijn nog slechts een minimum aan virgin of nieuwe grondstof nodig te hebben voor deze boxen.

Schoeller Allibert maakt plastic retourverpakkingen voor transport, distributie en opslag. Deze gaan vaak tientallen jaren mee en kunnen daarna worden geretourneerd om volledig te worden gerecycleerd. In principe komen de producten evenmin terecht in de zee en veroorzaken geen plastic soep. Daarvoor zijn ze te waardevol en komen ze gewoonlijk retour bij de eigenaren. Die kunnen uiteindelijk gebruik maken van de terugkoop-optie die Schoeller Allibert biedt.

Lichtere en slimmere verpakkingen kunnen veel opleveren in de toeleveringsketens waarin ze worden gebruikt. Behalve dat Schoeller Allibert de eigen CO2-voetafdruk verkleint, kan de onderneming zo ook bijdragen aan de verkleining van de voetafdruk van klanten.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.