Ads Top

25 euro recyclingbijdrage op auto’s in 2022

 

De recyclingbijdrage voor personenauto’s en lichte bedrijfswagens per 1 januari 2022 is 25 euro. Dat maken RAI Vereniging en ARN vandaag bekend. De huidige recyclingbijdrage is 30 euro.

De daling van 5 euro is mogelijk dankzij de invoering van de algemeen verbindend verklaring (avv). Sinds 1 mei van dit jaar geldt de recyclingbijdrage voor alle personen- en lichte bedrijfswagens die een Nederlands kenteken krijgen.

De recyclingbijdrage geldt daarmee ook voor de jaarlijks meer dan 200.000 uit het buitenland geïmporteerde auto’s en lichte bedrijfswagens, waardoor de bijdrage per voertuig omlaag kan. De beheerbijdragen die deelnemende importeurs aan ARN betalen voor inzameling en recycling van Li-ion batterijen van hybride en vol-elektrische auto’s gaan verder omlaag. De daling bedraagt circa 50%, afhankelijk van het gewicht van de batterij. De belangrijkste reden is dat de gemiddelde levensduur van een batterij op basis van de huidige inzichten langer is dan verwacht.

De recyclingbijdrage op auto’s maakt het mogelijk om aan de wettelijke verplichting van minimaal 95 procent autorecycling inclusief hergebruik te voldoen. Alle afgedankte auto’s in Nederland worden duurzaam gerecycled en vrijwel alle restmaterialen worden nuttig toegepast. Autodemontagebedrijven, shredderbedrijven en recyclingbedrijven hebben in de afgelopen jaren gezamenlijk een recyclingpercentage van ongeveer 98 procent bereikt.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.