Ads Top

Rotterdam opent Circulair Loket

Als eerste stad in Nederland opent Rotterdam een Circulair Loket voor ondernemers. Zij kunnen er terecht met alle vragen die komen kijken bij het gebruik van afval als grondstof en voor advies en ondersteuning op het gebied van wet- en regelgeving. 

Het Circulair Loket is een samenwerking tussen de gemeente Rotterdam en DCMR Milieudienst Rijnmond en wordt op 21 juni geopend door wethouder Arno Bonte (Duurzaamheid, Luchtkwaliteit, Energietransitie) tijdens een online event met diverse circulaire ondernemers vanuit BlueCity Rotterdam.

Rotterdam heeft stevige ambities op het gebied van circulariteit; in 2030 moet het gebruik van grondstoffen zijn gehalveerd. Een belangrijke manier om dat doel te bereiken is het benutten van ‘afval’ als grondstof. Echter, veel wet- en regelgeving is nog ingesteld op een ‘lineaire’ economie, waarin materialen aan het eind van hun levensduur worden afgedankt. Het gebruik van afvalstoffen als grondstoffen is daardoor ingewikkeld en aan veel regels gebonden. Voor ondernemers betekent dat vaak een langdurige en kostbare zoektocht naar de juiste procedures en vergunningen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.