Ads Top

Derde PlasticRoad in Overijssel


Na de twee fietspadpilots in Zwolle en Giethoorn krijgt Hardenberg de derde wegverharding van gerecycled kunststof in Overijssel.

Samen met gemeente Hardenberg, PlasticRoad en aannemer KWS, werkt de provincie Overijssel aan een duurzame en innovatieve carpoolplaats aan de N34. De invulling van deze carpoolplaats komt mede door de inzet van regionale en lokale ondernemers tot stand.

De innovatieve en duurzame carpoolplaats met klimaatbestendige elementen van gerecycled plastic, de zogenoemde PlasticRoad, wordt aangelegd langs de recent vernieuwde N34 bij de rotonde ter hoogte van Eugenboersdijk/Heemsermarseweg.

Provincie Overijssel was samen met gemeente Zwolle de eerste klant van de PlasticRoad. Als gezamenlijk opdrachtgever namen zij het initiatief voor de eerste PlasticRoad-fietspaden ter wereld. De twee duurzame fietspaden van 30 meter liggen in Zwolle en Giethoorn en bevatten ieder maar liefst 1000 kilo gerecycled plastic. Dat is evenveel als 218.000 plastic bekertjes of 500.000 plastic flesdoppen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.