Ads Top

Triodos investeert 200K in papiervrije notitieboeken

Als het aan Nederlandse startup Paper on the Rocks en Triodos Sustainable Finance Foundation ligt, schrijven we in de toekomst niet in notitieboeken gemaakt van papier maar van schaalbare papieralternatieven.

De productie van papier is één van de meest vervuilende ter wereld en stoot zelfs meer CO2 uit dan de luchtvaart.

De in Amersfoort gevestigde startup Paper on the Rocks ontwikkelt en verkoopt sinds 2015 luxe notitieboeken gemaakt van steenafval (Rockbook) en landbouwafval (Leafbook). Volgens Paper on the Rocks en veel natuurorganisaties heeft de traditionele papierindustrie een desastreuze impact op onze planeet. Jaarlijks wordt twee miljoen hectare bos voor de papierindustrie gekapt. Daarbij worden mensen en dieren verdreven, de biodiversiteit verpest door het herplanten van uitheemse boomsoorten en kost het maken van papier enorm veel energie, water en chemicaliën.

De duurzame pioniers slaan voortaan de handen ineen voor een boomvrije papierindustrie. Met de samenwerking beogen de partijen een papierindustrie waar 100% minder bomen en andere waardevolle grondstoffen voor nodig zijn, die tenminste 50 procent minder bleek verbruikt, tot 67 procent minder CO2 uitstoot en 85 procent energie bespaart.

In december 2019 haalde Paper on the Rocks, via financieringsplatform Symbid, zelfstandig reeds 290.000 euro durfkapitaal binnen.


Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.