Ads Top

Attero over composteerbare producten

Op 10 februari besteedde KRO-NCRV De Monitor aandacht aan composteerbare producten zoals composteerbare poncho’s, flessen en andere verpakkingen.

Attero benadrukte daarbij dat composteerbare producten niet in het gft-afval mogen worden gegooid. Dit is vastgesteld in de zogenaamde wel/niet-lijst voor gft-afval in het Landelijk Afvalbeheer Plan (LAP/3) van de Rijksoverheid. De meeste van deze producten bieden geen milieuvoordeel, zorgen voor meer vervuiling in recyclingstromen en breken niet in dezelfde tijd af als we ons gft-afval composteren.

Daarnaast werkt Attero ook samen met een aantal partners die composteerbare koffiebekers aanleveren. Deze worden apart aangeleverd en voldoen aan een strenge set van eisen. Attero verwerkt deze apart via een speciale voorbewerking, waarna deze worden vergist voor de productie van biogas en vervolgens worden gecomposteerd. Omdat dit gebeurt in een ‘closed-loop’ systeem met partners die op kwaliteit sturen en vanwege deze aparte verwerkingsroute buiten de reguliere gft-verwerkingsroute om kunnen deze koffiebekers door Attero dus wel goed worden gerecycled.

Ook werkt Attero samen met de overheid en verschillende organisaties om te kijken onder welke voorwaarden theezakjes, koffiepads en fruitstickers kunnen worden toegelaten tot de zogenaamde wel-lijst voor gft-afval. Dit zijn namelijk producten die tot meer en schonere compost kunnen leiden.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.