Ads Top

Vattenfall ontwikkelt fossielvrij ledikantje

Onlangs onthulde Vattenfall tijdens het ‘Makers van de Toekomst’-evenement het eerste fossielvrije ledikantje ter wereld, gemaakt zonder gebruik van olie, gas of kolen. Iets wat vandaag de dag bijna onmogelijk is, omdat we fossiele brand- en grondstoffen gebruiken voor bijna alles wat we doen en produceren.

“Veel mensen denken bij grote vraagstukken als CO2-reductie aan grote oplossingen als windparken op zee, of snelwegen vol elektrische auto’s. Maar ook de manier waarop de industrie de dingen produceert die je dagelijks gebruikt en vasthoudt, speelt evenzeer een wezenlijke rol. Cindy Kroon, directeur Klanten bij Vattenfall Nederland vindt dat het energiebedrijf als toeleverancier én partner van de maakindustrie, een belangrijke rol moet spelen in die verandering.

Het fossielvrije ledikant bestaat uit verschillende onderdelen die elk zonder gebruik van fossiele brandstoffen als steenkool, gas of aardolie zijn vervaardigd, verwerkt én vervoerd.

Zo werd het beddengoed handgeweven en kwam de Texelse wol voor het matras per zeilboot aan vaste wal. Het hout van het kinderbedje is afkomstig van een boom uit de Noordoostpolder.


Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.