Ads Top

Station Utrecht Centraal in teken Duurzame Week

Station Utrecht Centraal is deze week door initiatieven van ProRail en NS groener en duurzamer dan ooit. Tijdens de Utrechtse Duurzame Week opent NS in de stationshal haar nieuwe circulaire pop-upstore 'Welkom Terug'. Daar zijn de lampen gemaakt van de welbekende gele vertrekborden en ligt hergebruikte treinstoelbekleding als vloerbedekking op de grond. De pingpongtafel bestaat uit oude treinvloerdelen en de prullenbakken hebben een tweede leven gekregen als groene wanden. Op die manier hergebruikt NS materialen uit haar treinen in haar stations en dat past bij onze ambitie om zo min mogelijk afval te produceren.

Ook is er op Utrecht Centraal een kleermaakster aanwezig voor kleine reparaties aan de kleding van reizigers. NS bekijkt hoe zulke duurzame initiatieven op meer stations een plek kunnen krijgen.

Veel van het afval op stations bestaat uit plastic. Daarom kunnen reizigers in de pop-upstore hun plastic flesjes inleveren. In ruil daarvoor ontvangen zij van NS een waardebon van 0,10 euro, bijvoorbeeld in te leveren bij de Kiosk voor korting op de koffie of te doneren aan Stichting Plastic Whale. NS verzamelt de flesjes en zorgt dat die gerecycled worden.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.