Ads Top

Bag in Box retour programma draagt bij aan vermindering plastic afvalberg

ClearCircle introduceert een afbreekbare schoonmaakmiddelenlijn in een ‘Bag in Box’, een innovatief verpakkingsconcept. Het nieuwe Nederlandse schoonmaakmiddelenmerk biedt als eerste in Europa een volledig circulair retourprogramma voor de professionele werkomgeving. De verpakkingen worden na gebruik opgehaald, optimaal hergebruikt en in eigen beheer verwerkt tot nieuwe ClearCircle producten zoals doseerapparatuur.

Medewerkers van ClearCircle bezorgen de schoonmaakmiddelen direct aan de klant, vullen de voorraad aan en nemen de lege verpakkingen retour. Via een innovatief proces worden de verpakkingen tot wel acht keer hergebruikt, recycled en uiteindelijk verwerkt tot doseerkubussen en andere relevante producten. Het ‘Bag in Box’ retourprogramma bespaart klanten niet alleen tijd, maar ook transport- en afvalverwerkingskosten. Bovendien verlaagt het hun CO2 uitstoot.

De verpakkingen bestaan voor 81 procent uit rietsuiker en worden 85 procent kleiner na gebruik doordat ze vacuüm zuigen. Een gebruiksvriendelijke app geeft klanten real time inzicht in onder andere hun voorraad en de gerealiseerde afvalreductie. Dankzij deze full-service dienstverlening kunnen bedrijven voortaan zorgeloos hun werkomgeving schoon houden en bovendien een bijdrage leveren aan een schonere wereld.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.