Ads Top

Nespresso opent wereldwijd recyclingprogramma

Nespresso nodigt alle andere producenten van geportioneerde koffie uit om deel te nemen aan het recyclingprogramma van Nespresso. Hiermee wil Nespresso de weg vrijmaken voor een wereldwijd recyclingsysteem voor aluminium koffiecapsules.

Door andere producenten uit te nodigen voor het recyclingsysteem wil Nespresso toegankelijkheid en het gemak van het recyclen van aluminium capsules voor consumenten vergroten. De bedrijven die deelnemen worden betrokken bij het ontwikkelen van een financierings- en bestuursmodel. Er wordt daarbij samengewerkt om een breder gebruik van het systeem te stimuleren.

In de meeste landen is het niet mogelijk om via het collectieve systeem kleine aluminium items zoals koffiecapsules te recyclen. Nespresso heeft om deze reden 28 jaar geleden een eigen recyclingprogramma opgezet. Vandaag de dag is het recyclesysteem van Nespresso het meest geavanceerde in de branche, met beschikbaarheid in 53 landen en meer dan 100.000 inzamelpunten. Tot nu toe was het programma exclusief beschikbaar voor klanten van Nespresso.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.