Ads Top

PLUS wegwerpplastics door afwasbare varianten

In de supermarkten van PLUS is geen plastic wegwerpservies meer te koop. Als eerste Nederlandse supermarkt vervangt PLUS deze week de wegwerpplastics door afwasbare varianten om de milieu-impact te verkleinen. De eerste exemplaren van deze borden, kommen, bekers en bestek zijn overhandigd aan Bas Eickhout, GroenLinks-politicus en Europarlementariër, die heeft meegewerkt aan het verbod op plastic producten. Dat verbod is recentelijk door het Europees Parlement goedgekeurd en wordt in 2021 van kracht.

Eerder dit jaar zette PLUS al in op minder en hernieuwbaar verpakken, en sloot ze de handen ineen met haar veertig belangrijkste leveranciers en met Plastic Whale om minder en milieuvriendelijker te verpakken.

Naast afwasbaar servies worden ook andere producten in het assortiment opgenomen, die bijdragen aan het bannen van wegwerpplastic, namelijk wattenstaafjes en rietjes van papier, roerstaafjes van FSC-gecertificeerd hout, en tapas- en satéprikkers van FSC-gecertificeerd bamboe. Ook deze producten liggen vanaf deze week in de schappen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.