Ads Top

Gebruikte NS-telefoons krijgen tweede leven

Voor NS is de bereikbaarheid van het personeel van groot belang. Soms zijn de mobiele telefoons die zij hiervoor gebruiken afgeschreven of niet meer geschikt voor bepaalde toepassingen. Recent zijn daarom 9000 van deze afgeschreven telefoons verkocht aan Closing The Loop. Zij zorgen voor hergebruik en verantwoorde recycling van telefoons.

NS kiest voor Closing the Loop als afnemer van de telefoons vanwege de zekerheid dat de telefoons hergebruikt worden en uiteindelijk verantwoord worden verwerkt als e-waste. Dat Closing the Loop winnaar is van de Circular Award 2018 bevestigt deze keuze. De telefoons worden ingezet bij projecten wereldwijd.

De NS-telefoons krijgen een bijzonder tweede leven: zo gebruiken boeren in Tanzania een aantal van deze toestellen bij een project om bomen te planten in gebieden waar de woestijn oprukt. Closing the Loop zorgt dat de projectorganisatie voldoende telefoons kan gebruiken om met de boeren te communiceren. Boeren gebruiken apps de telefoons om de groei van de bomen bij te houden, voor training op afstand en voor communicatie met initiatiefnemer Justdiggit.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.