Ads Top

Gelderse Circulaire Estafette van Rheden naar Lochem

Vrijdag droeg gedeputeerde Michiel Scheffer het stokje van de Gelderse Circulaire Estafette over. Wethouder Trix van der Linden van gemeente Lochem en circulair ondernemer Ruud Kimenai ontvangen het stokje. De komende week zet Lochem haar vele initiatieven voor afvalloos leven en werken in de etalage.

Met Nijmegen als de duurzame hoofdstad van Europa in 2018, laten provincie Gelderland en stichting Green Capital Challenges een duurzaam estafettestokje door heel Gelderland gaan. Zo zetten we circulaire projecten in de spotlights. Dit is 1 van de 5 thema’s van het Green Capital jaar. Stichting Green Capital Challenge riep het duurzame estafettestokje in 2014 in het leven.
Een jaar lang gaat het Gelders Circulaire Estafettestokje van gemeente naar gemeente waarbij we elke keer een initiatief uitlichten.

Rheden nam 16 februari 2018 bij Kinderdagverblijf Marron het estafettestokje over van de gemeente Apeldoorn. Ze organiseerde daarna een circulaire estafette in Rheden. Bamboobaby kreeg het estafettestokje voor hun wasbare wegwerpluiers. Daarna ging het stokje naar inloophuis het Duynhuis in Dieren, zorgcentrum het Lorentzhuis in Velp, Groundlevel in Spankeren en tot slot naar GWW Ingenieurs in Dieren. Deze organisaties ontvangen 23 februari 2018 van gedeputeerde Michiel Scheffer een certificaat voor hun deelname aan de Gelderse circulaire estafette.

Na Rheden was op 23 februari 2018 Lochem aan de beurt. Ook in deze gemeente staat circulair werken hoog op de duurzaamheidsagenda. Zo is het gemeentehuis deels gebouwd met gerecycled materiaal. Veel bedrijven in Lochem maken werk van afval. Zoals de circulaire installatiebouw van Kimenai en het project Circulair Kozijn van Kreunen Kunststoffen. Hierin staat niet alleen het hergebruik van houtproducten en houtgrondstoffen centraal, maar worden eveneens schadelijke emissies naar bodem, lucht en water voorkomen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.