Ads Top

Einde-afvalstatus voor PVC-recyclaat Van Werven

Van Werven Kunststofrecycling mag zijn PVC-recyclaat, dat wordt toegepast in drielaagse rioleringsbuizen, aanmerken als einde-afval. Dat heeft het ministerie voor Infrastructuur en Waterstaat in een rechtsoordeel aangegeven, dat is gebaseerd op een toetsing aan de criteria uit de Wet milieubeheer. 

“Hiermee wordt aan de afzet van deze secundaire grondstof en de bijbehorende werkgelegenheid continuïteit gegeven. Tegelijkertijd realiseren we ook een besparing op CO₂-emissie die vrijkomt bij de productie van primaire grondstof”, aldus Ton van der Giessen, managing director bij Van Werven Plastic Recycling.

Van Werven is hiermee het eerste recyclingbedrijf in Europa dat het begrip einde-afval mag toepassen voor PVC-recyclaat. Het bedrijf recyclet harde kunststoffen van milieustraten en afvalsorteerbedrijven tot secundaire grondstof voor de Europese industrie. Harde PVC maakt een belangrijk deel uit van deze kunststof afvalstroom, die wordt afgezet bij producenten voor de productie van nieuwe rioleringsbuizen.

De volgende stap is het aanvragen van een einde-afvalstatus voor de afzet van PVC-recyclaat in Engeland en België. Gesteund door de Green Deal North Sea Resources Roundabout, die Van Werven onder meer samen ministeries van Nederland, Vlaanderen, Verenigd Koninkrijk en Frankrijk heeft ondertekend, verwacht Van Werven dit met deze nationale status versneld te kunnen realiseren.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.