Ads Top

Laat je niet flessen

Met tropisch weer wil je altijd water bij de hand hebben. Tap dan kraanwater in een eigen waterfles, dat is 500 keer goedkoper dan een wegwerpflesje kopen onderweg. Bovendien scheelt het een berg afval. Per dag worden er bijna 1 miljoen waterflesjes verkocht (zowel plat als bubbels). Deze wegwerpflesjes zorgen voor ruim 7 miljoen kilo plastic afval.

Mensen die regelmatig een flesje kopen kunnen flink besparen. Als je gewend bent om 2 keer per week een flesje te kopen, scheelt het al 200 euro per jaar. Nederlands kraanwater is van uitstekende kwaliteit, is minder milieubelastend en dus ook goed voor je portemonnee.

Een stevige waterfles gaat lang mee en is daarom milieuvriendelijker dan een dun eenmalig flesje. Ook is hij makkelijk schoon te houden. Onderweg komen er steeds meer watertappunten om je fles bij te vullen. Kijk bijvoorbeeld op deze app of de landkaart op deze site.

Als je toch een waterflesje onderweg koopt, doe er dan zo lang mogelijk mee. Het Voedingscentrum geeft tips over hoe je dit op een gezonde manier kunt doen. Hoe langer je met het flesje doet, des te beter het is voor het milieu. Nederlanders zijn wat dat betreft al goed op weg: een ruime meerderheid vult een gekocht flesje meerdere keren opnieuw met kraanwater.

Een plastic (PET) flesje kun je het beste weggooien bij het PMD-afval, zodat het plastic gerecycled wordt. Ook buitenshuis, zoals op stations of festivals, kun je steeds vaker je plastic gescheiden inleveren.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.