Ads Top

Parkbezoekers belonen voor opruimen werkt

Voor het eerst in Nederland werden parkbezoekers beloond voor het opruimen van hun afval. Donderdagavond 6 augustus kreeg iedereen in het Westerpark in ruil voor een vol CleanPicnickleedje met afval een gratis ijsje van de lokale ijscoman Salvatore. Met deze "IJs voor afval actie" bedankte het Westerpark i.s.m. Supporter van Schoon en CleanPicnic haar bezoekers voor het meehelpen opruimen. De afgelopen vijf jaar helpen parkbezoekers in het Westerpark m.b.v. het CleanPicnic-kleedje, een kleedje en afvalzak ineen, mee aan het schoonhouden van het park. Dat werd gisteren op deze manier beloond en dat viel letterlijk in de smaak.

De actie is bedoeld om parkbezoekers op een positieve manier te stimuleren om hun afval niet alleen op te ruimen maar ook op een centraal punt in te leveren. Met succes. Er stond van het begin af aan een rij voor de ijscoman en er zijn maar liefst 10 volle containers met afvalzakken ingezameld in ruil voor een ijsje.

Het gebruik van stadsparken neemt met de jaren toe, net als het afvalprobleem. Met de huidige bezuinigingen zijn parken steeds meer afhankelijk van de medewerking van haar bezoekers. Deze extra stimulans van CleanPicnic is een mooi voorbeeld hoe de gemeente samen met parkbezoekers stadsparken kunnen schoonhouden door opruimen leuker en makkelijker te maken.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.