Ads Top

Nederland 'hotspot voor circulaire economie'

Afgelopen week is een mijlpaal bereikt in de Nederlandse transitie naar een circulaire economie. Minister President Rutte nam tijdens de Innovation Expo het visiedocument Netherlands Circular Hotspot in ontvangst; een magazine waarin verscheidene sectoren en sleutelfiguren de rol van Nederland als 'circulaire hotspot' bespreken.

Circulaire economie biedt Nederland de mogelijkheid tot 7,4 miljard extra inkomsten per jaar en 54.000 nieuwe banen. Tegelijkertijd brachten afgelopen week bijna 150 deelnemers uit meer dan 20 landen een bezoek aan Nederlandse koplopers in het bedrijfsleven en kennisinstellingen om voorbeelden te bekijken en innovatie te delen op gebied van circulaire economie. Netherlands Circular Hotspot is een initiatief van Circle Economy, SER, INSID en Delta Development Group.

De belangrijkste les die Nederlandse bedrijven en organisaties hebben geleerd, is dat de circulaire economie een economie is waar met name samenwerking de sleutel is tot succes. Bedrijven, overheden, gemeentes, universiteiten én NGOs moeten allen meer dan ooit manieren vinden om intensief samen te werken. Nederland is een 'hotspot' en 'living lab' geworden voor circulaire innovaties en, zoals voor zoveel andere landen, is het onze ambitie om de wereldwijde transitie naar een circulaire economie te versnellen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.