Ads Top

Minder subsidieaanvragen opruimen drugsafval dan verwacht

In de periode 1 februari – 1 april hebben 98 gedupeerde grondeigenaren bij de provincie Noord-Brabant subsidie aangevraagd als tegemoetkoming in de kosten die ze in 2015 hebben moeten maken voor het opruimen van drugsafval. Het gaat vooral om gemeenten en omgevingsdiensten.

Zij hebben in totaal voor ongeveer € 400.000 subsidie aangevraagd. Van de 98 aanvragen zijn er 63 uit Noord-Brabant, 33 uit Limburg, 1 uit Noord-Holland en 1 uit Gelderland. Het Rijk heeft € 1 miljoen per jaar beschikbaar gesteld. De provincie Noord-Brabant fungeert als landelijk ‘loket’.

Het totaal aan gevraagde subsidie blijft ruim onder het miljoen. Ook het aantal aanvragen is kleiner dan verwacht. De oorzaak hiervan is onduidelijk; reden waarom er een evaluatie zal plaatsvinden. De resultaten hiervan worden over enkele maanden verwacht.

Volgens de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO), een onderdeel van de politie, zijn er vorig jaar landelijk 160 drugsafvaldumpingen geregistreerd, waarvan 47 in Noord-Brabant. Volgens het LFO ligt het werkelijke aantal hoger.

Eén van de voorwaarden om in aanmerking te komen voor subsidiëring is dat de dumping gemeld moet zijn bij de politie. Overigens is het ook mogelijk om achteraf aangifte te doen.
 

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.