Ads Top

Utrecht eerste gemeente in Nederland waar afval op zondag weg gebracht kan worden

Het afvalscheidingsstation op de Tractieweg is vanaf zondag 12 april op zondagochtend open. Ook zijn de openingstijden van de afvalstations in Utrecht aangepast. Deze aanpassingen zijn gedaan naar aanleiding van een onderzoek dat is gedaan op verzoek van de gemeenteraad. Met de aanpassingen sluit de gemeente meer aan op vragen en wensen uit de Utrechtse samenleving.  De zondagopening – uniek in Nederland- wordt op 12 april door wethouder Geldof verricht om 9.00 uur aan de Tractieweg 120. 

Bezoekers kunnen van maandag tot en met donderdag van 10.00 tot 17.00 uur met hun afval op de drie afvalscheidingsstations terecht. Op vrijdag zijn de stations van 9.00 tot 17.00 uur geopend. Zaterdags gaan de poorten open van 9.00 tot 18.00 uur. En vanaf 12 april kunnen Utrechtse burgers hun overtollige goederen en afval óók op zondag van 9.00 uur tot 13.00 uur wegbrengen op het station aan de Tractieweg 120.

De nieuwe openingstijden moeten voor meer aanloop en meer aangeleverd afval zorgen. Het afval in Utrecht wordt zoveel mogelijk gescheiden ingezameld, want afval is grondstof dat kan worden hergebruikt. Door technologische ontwikkelingen kan nu heel veel van wat we afval noemen worden hergebruikt.

Het afval wordt op het station gescheiden verzameld in containers. Zodra deze vol zijn, gaan ze op transport naar verschillende erkende verwerkers die het aangeleverde afval omzetten in grondstoffen. Van daaruit gaan de grondstoffen naar de diverse industrieën, waar ze worden gebruikt in het productieproces van nieuwe producten.         


Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.