Ads Top

Recycledag in Coehoorn

Op zaterdag 18 april staat Coehoorn van 11.00 uur tot 16.00 uur in het teken van afval en recycling. De hele dag worden er voor bewoners in en om Coehoorn activiteiten georganiseerd rondom huiskamer Coehoorn & Co en het Coehoorn Park.

Weggooien van oude spullen is erg zonde, vaak kunnen ze worden hergebruikt. Dat is de boodschap van deze recycle dag. Op allerlei verschillende manieren laten we de bewoners zien hoe je oude spullen weer een nieuw leven kunt geven. Voormalig ArtEZ-studente Lisa Konno maakt tassen die worden gemaakt uit de textielsorteercentrale van 2Switch. Ontwerpster Moyca Gort maakt accessoires van oude reclamedoeken en een naaister van 2Switch maakt ter plekke zeer betaalbare draagtassen van gebruikte stoffen.

2Switch komt met de eerste geheel elektrisch aangedreven vrachtauto van Oost-Nederland naar Coehoorn om als inzamelpunt voor elektrische apparaten te fungeren. En er is een Repair Café waar bewoners hun kapotte meubels, elektrische apparaten fietsen of speelgoed voor reparatie kunnen brengen. Daarnaast is er ook een glaspromotieteam aanwezig.

Ook kinderen worden die dag niet vergeten. De hele middag kunnen ze met XieXie Kinderatelier knutselen. Het thema van deze middag is 'Spannend met speelgoed'.  Het is de bedoeling dat kinderen die middag met elkaar van afgedankte materialen weer nieuw speelgoed maken.

Het Arnhems collectief Het Pakhuis bedacht het concept voor 'pakhuisjes' waarmee je met onbekenden leuke spulletjes kunt uitwisselen. Pakhuisjes zijn kleine huisjes, waarin iedereen zijn waardevolle overtollige spullen kan achterlaten. En anderen kunnen het er dan weer uithalen om het te gebruiken. Helemaal gratis, want pakhuisjes draaien op de goedheid van de mens. Het eerste pakhuisje van Arnhem wordt om 11.45 uur door wethouder Hans Giesing onthuld.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.