Ads Top

Fred van Leer wordt ambassadeur van Packmee

Stylist Fred van Leer, bekend van onder meer RTL 5 Holland's Next Topmodel, wordt ambassadeur van Packmee, het meest duurzame initiatief om bruikbare kleding, schoenen en huishoudelijk textiel in te zamelen. Met Packmee kan alle bruikbare kleding door de donateur worden meegegeven aan een pakketbezorger van PostNL. Daarnaast kan de doos met kleding ook gratis bij een van de 2600 postkantoren van PostNL worden afgegeven. Door gebruik te maken van het bestaande logistieke netwerk van PostNL rijden er geen extra auto's de weg op om de kleding in te zamelen. Met de opbrengst worden KiKa en Stichting Kinderpostzegels ondersteund.
Uit onderzoek blijkt dat in Nederland jaarlijks ruim 100 miljoen kilo textiel in het huishoudelijk afval verdwijnt. Daarvan is 35% kleding die voor hergebruik geschikt is. Daarnaast geeft bijna 70% van de Nederlanders aan tussen de 5 en 20 ongedragen kledingstukken in de kast te hebben hangen. Het grootste deel hiervan belandt uiteindelijk bij het afval.
Vorig jaar juni startte Packmee in Nederland. Vanaf dat moment hebben duizenden mensen dozen bruikbare kleding opgestuurd naar Packmee. Initiatiefnemer van Packmee in Nederland, John Mijnster: "Het is zo enorm zonde om kleding die je niet meer draagt bij het afval te gooien. Het is slecht voor het milieu en door de kleding aan Packmee te geven, geef je het letterlijk een tweede leven."

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.