Ads Top

Rijkswaterstaat en NVRD bundelen krachten bij benchmarking afvalscheiding gemeenten

Rijkswaterstaat en de NVRD gaan vanaf 2014 intensief samenwerken bij de uitvoering van hun benchmarks afvalscheiding. Dit heeft staatssecretaris Wilma Mansveld (Infrastructuur en Milieu) bekend gemaakt tijdens het jaarcongres van de NVRD, de branchevereniging van gemeenten en hun bedrijven actief in afvalbeheer en beheer van de openbare ruimte. 
Mansveld: Een verregaande uitwisseling van gegevens tussen de NVRD- en Rijkswaterstaat benchmarks levert de deelnemers in de branche rijkere gegevens en meer informatie op. Dit helpt om  beter beheer van huishoudelijk afval en meer recycling te realiseren. "
Staatssecretaris Mansveld en brancheorganisatie NVRD hechten aan intensieve kennisuitwisseling op basis van betrouwbare cijfers, die ook gebruikt worden voor de monitoring van het afvalbeleid. Daarom verrichten Rijkswaterstaat – in opdracht van de staatssecretaris  - en de NVRD een benchmark met als doel gemeenten kennis te laten nemen van elkaars best-practices voor de gescheiden inzameling van huishoudelijk afval. Hoewel beide benchmarks hun waarde hebben bewezen als leerzaam en nuttig voor de deelnemers (gemeenten en publieke inzamelaars), leidt bundeling van de benchmarks tot rijkere gegevens voor alle deelnemers, meer ervaringen die gedeeld kunnen worden en een betere basis voor het beleid voor afvalbeheer en recycling.
Rijk en gemeenten zetten gezamenlijk in op meer recycling van afvalstromen in Nederlandse gemeenten. Gemeenten worden geacht de slag te maken van 50% naar 65% recycling van het huishoudelijk afval. Benchmarking is een belangrijk middel waarmee gemeenten van elkaar kunnen leren en hun eigen prestaties kunnen verbeteren.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.