Ads Top

Eerste editie: NVRD Milieustraten-boekje

In samenwerking met diverse producentenorganisaties heeft de NVRD het Milieustratenboekje 2024 opgesteld. Een handleiding voor medewerkers van de milieustraat met als doel de belangrijkste stoorstromen in beeld te brengen.

Hoe beter we scheiden, hoe meer grondstoffen we kunnen hergebruiken en recyclen. Ook de milieustraten van Nederland spelen hierbij een belangrijke rol. De laatste jaren zijn producten, onder andere qua samenstelling, steeds complexer geworden. Hierdoor zijn er steeds meer stromen en materialen bijgekomen. Om de medewerkers van de milieustraten te helpen, hebben we daarom in samenwerking met diverse producentenorganisaties een eerste editie van het NVRD Milieustratenboekje opgesteld.

Dit hulpmiddel biedt informatie over een groot aantal stromen die apart ingezameld worden. Per stroom tonen we de belangrijkste producten die hier WEL in mogen en de meest voorkomende stoorstromen die hier NIET in thuis horen. Ook geven we voor sommige stromen handige tips. Bij het opstellen van dit boekje is gekozen voor de stromen waar wij de meeste vervuiling zien. Het is dus geen volledig overzicht. Jaarlijks zullen we dit Milieustratenboekje actualiseren en aanvullen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.