Ads Top

Duurzaam schoenenmerk Mipacha lanceert collectie gemaakt van 1,5 miljoen plastic flessen

Het duurzame Nederlandse schoenenmerk Mipacha lanceert in juli de Oceano-collectie. 1,5 miljoen plastic flessen werden er gebruikt voor de schoenencollecties.

Elke schoen uit de Oceano-lijn bestaat uit negen recyclede petflessen, waarvan 30 procent uit de oceaan en 70 procent uit de kustgebieden komt. Plastic dat onder hoge druk wordt samengeperst en tot fijne garen gesponnen. En waar vervolgens met een speciale weeftechniek een sterk en ademend materiaal van wordt gemaakt waar de schoenen niet snel van slijten en een goed draagcomfort hebben.

Mipacha wil op alle fronten een duurzaam en transparant merk zijn, van het soort materiaal tot aan het productieproces waarbij zo min mogelijk afval wordt geproduceerd. ‘We gebruiken de zogenaamde blockchaintechniek, waarbij klanten via een QR-code in schoenendoos en de schoen zelf kunnen zien waar het plastic uit hun schoen vandaan komt en wanneer het tot garen is gesponnen.

Naast de Oceanolijn bestaan er nog twee andere collecties: de Clasico en een premiumlijn geproduceerd in Portugal. Voor de laatste onderzoekt het merk op dit moment de mogelijke inzet van een nieuw, duurzaam materiaal: fruit- en kweekleer.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.