Ads Top

Pilot met herbruikbare bekers vanaf 16 januari

Op 16 januari 2023 start er een pilot met herbruikbare bekers op campus Woudestein van de Erasmus Universiteit. De pilot, die drie maanden zal duren, is een initiatief van de Erasmus Universiteit Rotterdam in samenwerking met bedrijf Packback. Doel is om te onderzoeken hoe we de hoeveelheid afval van de EUR kunnen reduceren.

Op de Erasmus Universiteit consumeren studenten ongeveer twee miljoen warme drankjes, die nu voornamelijk verpakt worden in wegwerpverpakkingen. Dit levert een enorme hoeveelheid afval en CO2 uitstoot op. Dat kan slimmer!

Deze pilot is een belangrijke stap van de afdeling Real Estate & Facilities om te verkennen hoe de EUR campusbreed duurzame herbruikbare verpakkingen kan toepassen. Daarmee kunnen we onze CO2 footprint verkleinen en zorgen voor veel minder afval. Alleen al met deze pilot worden naar verwachting zo'n 100.000 wegwerpbekertjes bespaard!

Als je een warm drankje bestelt bij een van de deelnemende verkooppunten, krijg je dat tijdens de pilot standaard mee in een stevige herbruikbare beker. Je wordt bij de bestelling gevraagd om een code te scannen met je Packback app, die dan registreert dat je een beker hebt ontvangen. Vervolgens scan je ook de beker met je app. Na gebruik gooi je de beker in een "SmartBin" die jouw beker herkent, zodat je geen statiegeld hoeft te betalen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.