Ads Top

Blokker haalt met recycleprogramma 40 miljoen gebruikte aluminium koffiecups op

Blokker heeft met haar recycleprogramma in 2022 maar liefst 300.000 kilo aan gebruikte aluminium koffiecups ingezameld. Dit staat gelijk aan zo’n 40 miljoen cups. Op basis van deze opbrengst doet Blokker een donatie aan The Hunger Project. Vorige week overhandigde Blokker CEO Jeanine Holscher een cheque ter hoogte van €20.000,- aan de directeur van The Hunger Project, Annelies Kanis.   

Blokker startte in maart 2021 met de verkoop van aluminium koffiecups met 100% Rainforest-gecertificeerde koffie. Dit houdt in dat de koffiebonen op een duurzame manier zijn geproduceerd. Gelijktijdig begon Blokker met een uniek recycleprogramma, waarbij consumenten aluminium koffiecups van alle merken bij Blokker winkels in kunnen leveren. In 2021 zamelde Blokker al 30.000 kilo cups in, wat gelijk staat aan ruim 4 miljoen koffiecupjes. In 2022 is dit aantal dus vertienvoudigd.

The Hunger Project zal het gedoneerde bedrag investeren in dorpen rondom een beschermd wildpark in Mozambique, een van de armste landen ter wereld. Hoewel de dieren in Zinave National Park het inmiddels goed doen door succesvolle rewilding, leven de mensen in de dorpen rond het natuurgebied in grote armoede. Het gebied is zeer droog, er zijn weinig basisvoorzieningen en veel mensen hebben honger. Daar wil The Hunger Project verandering in brengen - zodat mens, dier en natuur samen kunnen floreren.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.