Ads Top

Minder prullenbakken in Lelystad

Sinds kort gaan er meer prullenbakken weg in delen van de openbare ruimte van Lelystad. Het gaat om prullenbakken die de gemeente weg gaat halen op minder drukke locaties als industrieterreinen en parken. Ook verdwijnen prullenbakken op locaties waar dichtbij gelegenheid is om afval weg te gooien, zoals in woonwijken en op schoolpleinen. Hiermee wordt invulling gegeven aan een besluit van de raad van april 2020.

De raad heeft dit besluit genomen naar aanleiding van een bezuinigingsopgave die het Rijk aan de gemeente heeft opgelegd. De uitvoering van het raadsbesluit levert een besparing op van 220.000 euro.

De gemeenteraad heeft kaders vastgesteld, zodat er heldere uitgangspunten zijn waar de prullenbakken worden weggehaald en waar prullenbakken blijven staan. Op dit moment zijn 1.048 prullenbakken in beheer bij de gemeente en concreet betekent dit dat daarvan 480 bakken gaan verdwijnen.

De prullenbakken blijven staan in de centrumgebieden, zoals het Stadshart, het Lelycentre en alle sub-centra in de woonwijken en in recreatiegebieden als het Bovenwater en strand Houtribhoek. Ook bij speeltuinen blijven de prullenbakken staan. Palazzo en Bataviastad hebben prullenbakken in eigen beheer. Ook deze prullenbakken blijven staan.

In wijken met ondergrondse containers worden de containers voorzien van zwerfafvalluiken. Hier kan ook afval in dat anders in de prullenbakken terecht zou komen. De zwerfafvalluiken komen aan de zijkant van de ondergrondse container. In de loop van 2023 start de gemeente met het aanbrengen van zwerfafvalluiken in ondergrondse containers.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.