Ads Top

Provincie start met circulair bouwexpert

Roel Tijssens gaat het komende jaar gemeenten en woningcorporaties in Noord-Holland ondersteunen om bouwprojecten zo circulair mogelijk te realiseren.

Landelijk, provinciaal, regionaal en gemeentelijk zijn er ambitieuze doelen op het gebied van circulair bouwen. Een groot deel van het bouw- en sloopafval wordt hergebruikt of gerecycled, maar vaak op een laagwaardige manier. Hoogwaardige circulaire toepassingen in de bouw zorgen voor een aanzienlijk lagere CO2 uitstoot en verminderen het gebruik van niet hernieuwbare grondstoffen. Voorbeelden zijn houtbouw en modulair bouwen.

De provincie wil met de circulair bouwexpert gemeenten ondersteunen om de ambitieuze doelen tot uitvoering te brengen in concrete bouwprojecten door onder meer kennis te delen en partijen aan elkaar te verbinden.

Tijssens is vastgoedadviseur en voornamelijk werkzaam voor non-profitorganisaties zoals gemeenten en woningcorporaties. Zijn werkzaamheden variëren van het sturen op CO2-reductie tot circulariteit en klimaatadaptatie.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.