Ads Top

Onthulling gouden tegel van plastic afval bij Maritiem Museum Rotterdam


Wethouder Arno Bonte (Duurzaamheid) onthulde samen met Bert Boer (directeur Maritiem Museum Rotterdam) de eerste gouden straattegel ‘Hier begint de zee’ aan de kade bij het museum in Rotterdam. De tegel, grotendeels gemaakt van plastic afval uit Rotterdamse wateren, is de eerste van in totaal 250 stuks die samen met Rijkswaterstaat en het Havenbedrijf Rotterdam verspreid worden gelegd in de regio Rotterdam. 

De tegels met daarop de tekst ‘Zorg dat afval niet in zee belandt. Ruim het op.’ zijn bedoeld om mensen bewust te maken van de noodzaak om afval in de bak te gooien zodat we samen voor schone wateren zorgen.

De komende periode worden de eerste 50 tegels gelegd op diverse openbare plekken in de stad waar afval in zee kan komen. Dat is aan kades, maar bijvoorbeeld ook bij rioolputten of gewoon op pleinen en straten. Immers; overal waar afval op straat belandt, kan het de sloot inwaaien. Daarnaast geeft de gemeente 25 extra gouden tegels weg aan organisaties en/of initiatieven die ook een actieve bijdrage leveren aan schone wateren. Organisaties die in aanmerking willen komen kunnen zich vanaf 1 september opgeven via het Instagram- of Facebookaccount van Rotterdam Circulair.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.