Ads Top

Hengelo in actie tegen zwerfafval

 

Zwerfafval staat al jaren in de top 3 van ergernissen in Nederland. Een goede reden dus om dit probleem aan te pakken. Dat gebeurt op World Cleanup Day, zaterdag 18 september 2021.
Op deze wereldwijde opschoondag steken vrijwilligers in ruim 180 landen de handen uit de mouwen. Ook Hengelo gaat aan de slag. De gemeente Hengelo en de Natuur- en Milieuraad organiseren 18 september een actief programma vanuit Metropool in Hengelo. Ook dé trashpacker, Tijmen Sissing is erbij. Maar eerst is er donderdag 9 september nog een thema-avond over zwerfafval in de bibliotheek van Hengelo.

De Natuur- en Milieuraad Hengelo (NMRH) bestaat dit jaar 50 jaar. Daarom hebben de gemeente Hengelo en de NMRH de handen ineengeslagen. Bewustwording is een belangrijk thema in de strijd tegen zwerfafval. De gemeente en NMRH hebben om die reden samen een programma georganiseerd met Tijmen Sissing. Hij komt 18 september vanaf 12.00 uur zijn inspirerende verhaal vertellen in Metropool. Iedereen is daar welkom. Daarna gaan de aanwezigen de stad in om op te ruimen. 

De Hengeloër is expert op het gebied van zwerfafval opruimen. Sissing verwierf wereldwijde bekendheid door tijdens zijn backpackreizen de met zwerfafval vervuilde stranden van Zuidoost-Azië op te ruimen. In één klap transformeerde hij van backpacker naar Trashpacker met duizenden volgers. Zijn initiatief werd een hype in Azië en het idee groeide uit tot een wereldwijde beweging.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.